Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Παπαρούνα.

Γεια σας! Ξέρω, ξέρω με χάσατε… Με έχασα και εγώ… Αρρώστησα, και ήμουν στο κρεβάτι μια εβδομάδα.
Σας είχα υποσχεθεί το master class για τα λουλουδάκια. Λοιπόν, σήμερα θα σας πω για την παπαρούνα.
Θα χρειαστούμε:


Κορδέλα οργαντζα (με φάρδος από 2.5 έως 5 εκ. αναλόγως το πόσο μεγάλη θέλουμε την παπαρούνα μας) σε κόκκινο χρώμα
Κορδέλα οργάντζα σε λαχανί ή πράσινο χρώμα (προαιρετικά).
Μαύρο  τούλι
Μικρό μαύρο κουμπάκι
Κλωστή σε κόκκινο χρώμα και βελόνα
Ψαλίδι  
Αναπτήρας
Κερί

Βήμα 1: Κόβουμε την κόκκινη κορδέλα σε 8 – 10 κομμάτια. Εγώ είχα κορδέλα με φάρδος  2.5εκ, και την έκοψα σε 4 κομμάτια με μάκρος  5εκ. και άλλα 5 κομμάτια με μάκρος  6εκ. Μπορούμε να κάνουμε όλα τα πέταλα με ίδιο μάκρος, να υπολογίζουμε όμως πάντα το μάκρος του κάθε πέταλου να μην είναι λιγότερο από: (φάρδος κορδέλας )Χ2.


Βήμα 2: Με το ψαλίδι στρογγυλεύουμε τις γωνίες από την μία μακριά άκρη του κάθε πέταλου, και τις καίμε με το αναπτήρα να μην ξεφτιλίζουν. 


Βήμα 3: Ανάβουμε το κεράκι μας. Ένα-ένα τα πέταλα τα περνάμε πάνω από την φλόγα με μεγάλη προσοχή να μην τα κάψουμε (δεν θέλουν και πολύ). Το βασικό εδώ, είναι να βρούμε εκείνο το σημείο πάνω από την φλόγα του κεριού, που να διαμορφώνει την κορδέλα μας χωρίς να ανοίγει τρύπες σ’ αυτήν.  Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε μόνο με δοκιμές. Αν φοβόμαστε να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  μια τσιμπίδα για να κρατάμε τα πέταλα. 


Βήμα 4: Τώρα θα πάρουμε το τούλι μας και θα κόψουμε 2 τετράγωνα περίπου 5Χ5 εκ. (Πάντα ανάλογα με το φάρδος της κορδέλας μας και με το γούστο μας.) Θα τα βάλουμε αντικριστά και στο κέντρο θα τοποθετήσουμε το κουμπάκι μας. Θα πιάσουμε το τούλι μας δημιουργώντας ένα πουγκάκι που μέσα του να είναι το κουμπί μας, και θα το δέσουμε με κλωστή. 


Βήμα 5: Ήρθε η ώρα για συναρμολόγηση… Θα παίρνουμε ένα-ένα τα πέταλά, ξεκινώντας από τα μικρότερα, και σουρώνοντας, θα τα ράβουμε πάνω στην  «καρδιά» που έχουμε φτιάξει από το τούλι. Προσοχή! Και το κουμπάκι μας αλλά και οι άκρες από τα τετράγωνα τούλια πρέπει να φαίνονται από την καλή μεριά. 

Πίσω (κάτω) μεριά:

Η παπαρούνα μας είναι έτοιμη! 

Μπορούμε να βάλουμε από κάτω μεριά κάποια φύλλα που θα φτιάξουμε από πράσινη κορδέλα, αφού θα την κόψουμε σε μακρόστενα τρίγωνα κομμάτια και θα την κάψουμε και αυτήν με αναπτήρα. Μπορούμε επίσης να βάλουμε στο κέντρο του κουμπιού χρυσόσκονη η να κολλήσουμε μικρές χαντρούλες. 


Καλές δημιουργίες!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Απλά τέλειο!!

Δες εδώ http://stepbystepgr.blogspot.com/p/blog-page_20.html
αν θα ήθελες να προστεθέι link!
Καλό Βράδυ!

Rena είπε...

Φανταστικό σ' ευχαριστούμε για το tutorial!

Ελευθερία είπε...

πολύ όμορφη τεχνική!! και υπέροχο αποτέλεσμα!!! ευχαριστώ!!!!